Danska drömmen varade bara i två minuter

Tappade ledningen mot Holland och får inte spela VM

Den danska VM-drömmen levde bara i två minuter.

Danmark får inte spela världsmästerskapet i Frankrike nästa sommar.

Regerande EM-mästaren Holland vann med 2–1.

– Jag kommer nog inte sova i natt, säger Nadia Nadim till Ekstra Bladet.

Sverige besegrade Danmark i den sista kvalmatchen, därför slutade det med playoff för det danska landslaget. Där fick man en tuff motståndare i EM-mästaren Holland.

Lineth Beerensteyn blev den stora hjälten i de två matcherna. Hon gjorde totalt tre mål och såg till att Holland spelar en avgörande match mot Schweiz eller Belgien om den sista platsen till VM i Frankrike 2019.

Holland vann hemma mot Danmark med 2–0 i fredags. Målen gjordes av Beerensteyn och Shanice van de Sanden.

Fin start - men kortvarig glädje

I returen i kväll fick Danmark en fin start. Nadia Nadim sköt in 1–0 från straffpunkten i den femte minuten. Men den glädjen varade bara i två minuter.

Beerensteyn tryckte in 1–1 i den sjunde minuten.

Det danska landslaget behövde då göra minst tre mål för att kunna ta sig till en avgörande playoff-match. Men det blev i stället en holländska vinst med 2–1 efter ett sent mål från Beerensteyn.

– Vi ger bort för enkla chanser. Vi vet vad vi vill göra, men det funkar inte. Vi är inte tillräckligt bra i dag. Ibland vinner du, andra gånger går det inte vägen. I dag gör det verkligen ont eftersom jag ville spela VM, säger Nadia Nadim till Ekstra Bladet.

Danmark har haft det kämpigt under VM-kvalet. Under en period var det spelarstrejk och det gjorde bland annat att Sverige tilldömdes en 3–0-vinst i oktober 2017 på grund av strejken.