Los Blancos vann, men bara med 1–0 hemma mot nästjumbon Rayo Vallecano.

Antoine Griezman imponerade desto mer och fixade tre poäng för Atlético Madrid borta mot Valladolid.

Det var ett Real Madrid som redan var klart för avancemang i Champions League som tidigare i veckan 0–3-förlorade hemma mot CSKA Moskva och som nu tog emot bottenlaget Rayo Vallecano på Santiago Bernabéu-stadion under lördagskvällen.

De 55 000 åskådarna gick inte ut i Madridnatten vimmelkantiga av fotbollsunderhållningen direkt.

Karim Benzema gjorde 1–0 efter 13 minuter men sedan presterade inte Real Madrid fler mål eller speciellt många målchanser.

Målvakten Thibaut Courtois räddade två poäng åt hemmalaget med en kvalificerade räddning i slutminuterna när Rayo var nära att kvittera.

Segern innebär att Real Madrid är fem poäng bakom serieledande Barcelona.

Nästa match för regerande Champions League-mästarna är semifinalen mot japanska Kashima Antlers i klubblags-VM i Förenade Arabemiraten på onsdag.

Även Atlético Madrid kom tillbaka efter en blek CL-insats tidigare i veckan, 0–0 borta mot Club Brugge.

Med tio minuter kvar borta Real Valladolid ordnade Antoine Griezmann segermålet, 3–2, för Atlético.

Fransmannen var i högsta grad segerorganisatören. Anfallsstjärnan passade till Nikola Kalinics 1–0 (26) och gjorde själv 2–0 (45+1) på straff innan mittenlaget Valladolid gav matchen spänning med reducering och kvittering i den andra halvleken.

Segern till slut för Atlético Madrid innebär att de har lika många poäng som Barcelona på förstaplatsen. Barça har dock en match mindre spelad (möter Levante borta under söndagskvällen).