Guterstam prickade in 1–0 med kvarten kvar

En frustrerad Enrico Cardoso Nazare slår ut med händerna.

Dif:s hysteriska form lyste med sin frånvaro. Guldet försvann – och även andraplatsen.

Brommapojkarnas Olof Guterstam sköt matchens enda mål i 77:e minuten.

– En besvikelse förstås. Det här slutet hade vi inte önskat oss, säger Dif-tränaren Siggi Jonsson till Canal plus.

Djurgården hade stöd av ett fullsatt Stockholms stadion, 14 222 åskådare, i jakten på ett SM-guld. Men det hjälpte inte. Laget uppträdde krampaktigt och kom egentligen aldrig riktigt in i matchen. BP spelade med låg backlinje och högg på det fåtal chanser som bjöds.

Dif, som länge visat hysterisk form, skapade färre än en handfull vassa chanser och fick avsluta säsongen med förlust, missat guld och stort silver.

Öppnade piggt

Efter en trög första halvlek öppnade Djurgården andra halvlek piggt. I takt med att målen uteblev, och IFK Göteborg höll 2–0 mot Trelleborg, blev det allt mer uppenbart att spelarna tappade stinget.

I 77:e minuten kom spiken i kistan när BP kunde göra 1–0.

Thomas Lagerlöf nickade ner en frispark rakt ner på måltjuven Olof Guterstams fötter. Lätt bakåtlutad kunde Guterstam trycka in ledningsmålet.