Publicerad 2018-12-29

Arsenal tog ledningen mot Liverpool.

Men serieledarna körde över gästerna efter Roberto Firminos hattrick.

– Svaret på Arsenals mål var världsklass, säger tränaren Jürgen Klopp.

Den som hoppades på mål i toppmötet mellan Liverpool och Arsenal blev inte besviken. Redan efter 16 minuter hade det kommit tre.

Arsenal tog ledningen i den 11:e minuten efter att Ainsley Maitland-Niles stött in Alex Iwobis fina ilägg.

Men kvitteringen lät inte vänta på sig. Tre minuter efter ledningsmålet bröt Mohamed Salah in i straffområdet, men en Arsenalfot hann emellan. Brytningen studsade dock, något tursamt, via bortaförsvaret och fram till Roberto Firmino som satte 1-1.

Dubbla straffar för Liverpool

Bara sekunder senare kom Liverpools ledningsmål.

Firmino fick bollen, drev mot mål och fintade bort hela Arsenalförsvaret innan han satte sitt andra mål i matchen. Det var dock inte slut där. Efter en halvtimme ökade Sadio Mané på till 3–1 och precis innan paus satte Salah 4–1 på straff.

Arsenals ras fortsatte i andra halvlek efter att Liverpool fått en ny straff i den 65:e minuten. Den här gången fick Firmino chansen att göra hattrick och han tog den. Det är Firminos första hattrick sedan han kom till Europa.

5–1 blev också slutresultatet för Liverpool som befäster sin serieledning.

– Vi var riktigt bra och gjorde precis det vi ville. Svaret på Arsenals mål var världsklass. 5–1 mot Arsenal händer inte så ofta, så jag är väldigt nöjd med spelarna, sade tränaren Jürgen Klopp till BBC.

– Det är en fantastisk tid att vara Liverpoolspelare, säger Virgil van Dijk till BT Sport.