”Övervägde att begå självmord”

”Kraftig depression efter natten med Ronaldo”

avAndreas Käck

I natt, svensk tid, höll Kathryn Mayorgas advokater en presskonferens där de svarade på frågor om sin klients anmälan mot Cristiano Ronaldo.

Då berättade en av advokaterna, Leslie Mark Stovall, att Mayorga övervägt självmord.

– De senaste åren har varit väldigt tuffa för henne, säger Stovall.

Det var i fredags som den amerikanska kvinnan Kathryn Mayorga, 34, trädde fram och berättade om hur hon under en juninatt i Las Vegas år 2009 ska ha våldtagits av fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo.

Ronaldo ska sedan ha ”köpt hennes tystnad” via ett tystnadsavtal som Mayorga skrev på i utbyte mot motsvarande 2,7 miljoner kronor. Detta tystnadsavtal vill nu Mayorga, med hjälp av sina advokater, försöka häva, med motiveringen att hon när den skrevs led av PTSD (posttraumatiskt stressyndrom) och inte var psykiskt tillräknelig.

Under en presskonferens natten till torsdag, svensk tid, svarade hennes advokater – Larissa Drohobyczer och Leslie Mark Stovall – på frågor från en samlad presskår.

”Kraftig depression”

Då framgick att Mayorga ska ha varit så pass deprimerad av händelsen att hon övervägt att begå självmord.

– Hon förklarade att hon sedan sexuella övergreppet år 2009 varit deprimerad, övervägt självmord, missbrukat alkohol och haft problem att upprätthålla personliga förhållanden samt anställning. Oroliga för Kathryns mentala tillstånd valde Stovall & Associates (advokatbyrån) att hänvisa henne till en legitimerad psykiatriker. Baserat på hans undersökning diagnosticerades hon med PTSD (posttraumatiskt stressyndrom) och kraftig depression. Hans medicinska uppfattning är att de psykologiska skadorna orsakades av Cristiano Ronaldos sexuella övergrepp från 2009, säger advokaten Larissa Drohobyczer.

– De senaste åren har varit väldigt tuffa för henne, säger Leslie Mark Stovall.

Ronaldo förnekar

I fredags gick polisen i Las Vegas ut och meddelade att man öppnat utredningen mot Cristiano Ronaldo igen.

Ronaldo gick under onsdagen ut och bedyrade sin oskuld.

”Jag förnekar bestämt alla anklagelser som riktas mot mig. Våldtäkt är ett avskyvärt brott och så långt ifrån mina värderingar man kan komma. Jag vill visserligen rentvå mitt namn, men jag vägrar att göda media med spektakulära uppgifter från personer som vill göra PR för sig själv på min bekostnad. Mitt rena samvete bidrar till att jag kan behålla lugnet inför den pågående utredningen och dess påföljd”, skrev han i ett uttalande på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM