Lyckades vinna trots kollapsen

Krossat av Barcelona i ligan i helgen.

Skakat av Sjachtar Donetsk i Champions League.

Men Real Madrid kom undan med tre poäng trots raset.

Real Madrid förnedrades av Barcelona i el Clásico i helgen. Stormötet slutade 4-0 och det spekulerades i om Rafael Benitez skulle få gå.

Så blev det inte.

I Champions League-mötet med Sjachtar Donetsk var Madrid på väg mot upprättelse och storseger.

Men det slutade så där.

Cristiano Ronaldo, som inte hade gjort mål på tre matcher, satte ledningsmålet efter att han blivit framspelad av Gareth Bale i den 18:e minuten.

Tre mål på elva minuter

Ronaldo spelade sedan fram Luka Modric som ökade på till 2-0. Sedan fortsatte målen att komma. Dani Carvajal satte sedan snyggt trean efter att ha chippat in bollen i mål.

I den 70:e minuten spelade Bale återigen fram Ronaldo som gjorde sitt sjunde mål på fem matcher och segern såg ut att vara i hamn.

Men hemmalaget fick straff i den 77:e minuten och Alex Teixeira satte reduceringen. Det blev början på ett rejält Madrid-ras. Sjachtar gjorde tre mål på elva minuter och hade 3-4.

Real var rejält skakat, men lyckades försvara sin ledning och åker hem med tre poäng, en säkrad gruppseger och avancemang till slutspelet.