Lindelöf blodig efter förlusten mot City

Svensken bland de bästa i United, enligt engelsk media

Publicerad 2018-11-11

Manchester City slog United med 3–1 i derbyt.

Efter matchen visade Victor Nilsson Lindelöf upp en blodig hand framför tv-kameran.

– Jag fick en stämpling, säger svensken till Viasat.

United lämnade Etihad poänglösa. David Silva och Sergio Agüero gjorde ett mål vardera för hemmalaget innan Anthony Martial reducerade på straff. Med fem minuter kvar satte Ilkay Gündogan 3–1 – vilket blev slutresultatet.

I en intervju med Viasat efter matchen visade Victor Nilsson Lindelöf upp en högerhand som var ordentligt omplåstrad.

Viasat: Vad har du gjort med handen?

– Jag fick en stämpling på handen, men det är ingen fara, svarar Nilsson Lindelöf.

Du är redo för landslagsspel?

– Det är jag, säger han.

”Tre billiga mål”

Efter förlusten sa José Mourinho att alla insläppta mål orsakades av Uniteds misstag.

Mittbacken håller med sin tränare.

– Jag tycker att vi släpper in tre väldigt billiga mål – mål som vi inte ska släppa in. När man spelar sådana här matcher straffas man, säger den 24-årige svensken.

”Bortgjord av Agüero”

Victor Nilsson Lindelöf får sju av tio i betyg av Independent efter derbyt – högre än någon annan Unitedspelare.

”Pratade inför matchen om hur tuffa City skulle vara men stod för en stabil insats under omständigheterna”, skriver tidningen i sin motivering.

Manchester Evening News ger Nilsson Lindelöf sex av tio.

”Hade en relativt bekväm första halvlek men blev bortgjord av Sergio Agüero i den andra. Skolad av två världsklassanfallare den här veckan”, är motiveringen som följer.

Bara Romelu Lukaku och Anthony Martial i bortalaget får lika höga betyg av tidningen.

United ligger på åttonde plats i Premier League med 20 poäng efter 12 omgångar.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se