Godkända betyg till Lindelöf – trots Mbappé

avFrida Fagerlund

Victor Nilsson Lindelöf hade en tuff kväll med sitt Manchester United i Champions League.

Men svensken rostades knappast hårdast i engelsk press – även om alla är överens om en sak:

”Kände han inte till Mbappés snabbhet innan det här så gör han det definitivt nu”, skriver Mirror.

PSG kunde, trots avsaknad av stjärnor som Neymar och Edinson Cavani, i slutändan ta en komfortabel seger borta mot Manchester United.

2–0 slutade mötet efter mål av Presnel Kimpembe och Kylian Mbappé. Den sistnämnde var ett ständigt orosmoment för United-försvaret i den andra halvleken.

Victor Nilsson Lindelöf, som stod över helgens ligamöte, spelade hela matchen. Trots två baklängesmål mottog svensken ändå hyfsade betyg av de engelska tabloiderna.

”Snabbare än ljusets hastighet”

”Bestämd och samlad, även om Mbappé visade upp sin överlägsna snabbhet genom att vara snabbare än ljusets hastighet” skriver Manchester Evening News och ger Lindelöf en femma på en tiogradig skala i betyg, vilket är vad majoriteten av de mer godkända utespelarna får (Alexis Sanchez tilldelas sämst betyg, en tvåa).

The Mirror är inne på samma linje och skriver rätt och slätt: ”Kände han inte till Mbappés snabbhet innan det här så gör han det definitivt nu”. Även den tidningen ger Lindelöf en femma på en tiogradig skala (och ger märkligt nog Alexis Sanchez en sexa).

En av de tabloider med en aning mindre dignitet, The Sun, drar en mer målande beskrivning när de bedömer Lindelöfs match: ”Han var varit Uniteds bästa försvarare den senaste tiden men blev bortgjord av ’Mbape’ (rätt stavning ’Mbappe’) och hade svårt att hänga med honom när han stack emellan mittbackarna”.

Laddar Matchöversikt