”Råkar man träffa någon är man en brottsling”

Slår tillbaka efter Sirius utspel

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Sirius tycker att domarna påverkades är hemmafansen och gav AIK fördel.

Sebastian Larsson håller inte alls med.

– Det är att greppa efter halmstrån. Jag tycker snarare att det var tvärtom om jag ska vara helt ärlig, säger mittfältsstjärnan.

Sirius gjorde en bra halvlek och tog ledningen mot AIK. Men i andra vände de regerande mästarna matchen och vann med 2-1. 

Efteråt tyckte såväl tränaren Henrik Rydström som Sirius-spelarna att domarna påverkades av hemmatrycket. 

– De (AIK) jobbar hårt och beröm till deras publik som påverkar domarna. Det är mycket domslut som går AIK:s väg. Sebastian Larsson kanske inte ska vara kvar på banan och vi kanske ska ha en straff. Det är beröm till hur supportrarna jobbar här, säger Rydström till C More.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Sebastian Larsson

”Ett lag som maskade”

Philip Haglund håller med. 

– Jag upplever att det är flera gånger när det är tydligt att det är hörna åt vårt håll eller inte hörna åt deras håll. Alla är mänskliga, men ja, jag tycker att de påverkas av publiken här inne. 

Sebastian Larsson är av en helt annan uppfattning. När han får höra Sirius uttalanden skrattar han. 

– Wow. Ska jag kommentera? Sex minuter..., säger han och syftar på tilläggstiden i matchen, innan han fortsätter: 

– Det är nog att greppa efter halmstrån. Jag tycker snarare att det var tvärtom om jag ska vara helt ärlig. Att vi hade några fördelar, definitivt inte. Och pratar man om att fördröja spelet, när gjorde vi 2–1? Det var väl ett lag som maskade innan det och det var inte vi.

”Är en brottsling”

Larsson syftar på den debatt som blev efter AIK:s match mot IFK Norrköping förra helgen där mästarnas anklagades för att fördröja spelet.

– Titta i stort sett över 70 minuter, vilka är det som tar tid på sig? Det är inte vid i alla fall. Jag tror nog säkert av att domarna påverkats av det som stått i media för att hitta 6,5 minut, den är helt obefintlig. 

Larsson fick gult kort i den 94:e minuten, men tyckte inte som Rydström att han förtjänade rött. 

– Det finns väl bara den situationen när det blir gult kort, men det är ingen fart i någon situation. Jag ska själv ha frispark innan. Men det är så här hemma, det har jag vant mig vid nu. Tacklar man någon och råkar träffa någon lite grand är man en brottsling. Så är det, men det är inga problem, säger han. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM