Oavgjort i mittenmötet – efter tre (!) straffar

Publicerad 2019-10-21

Den övre tabellhalvans sista lag mot den nedre tabellhalvans första.

Örebro–Elfsborg var tabellmässigt så mycket ett mittenmöte det gick att vara.

Det var underhållande och dramatiskt (med hela tre straffar) – men naturligtvis slutade det oavgjort i slutändan.

Med väldigt starka topplag och väldigt svaga bottenlag så har vi en poängmässigt extra segregerad allsvenska i år.

Elfsborg och Örebro har dock hittat ett vakuum mellan de två tabelldelarna – med ansenligt avstånd både uppåt och nedåt.

I och med detta så gick det inte att få ett mer stereotypiskt mittenmöte än det som utspelade sig mellan tabellåttan Elfsborg och tabellnian Örebro på Behrn arena under måndagen.

Passande nog slutade det oavgjort – men det var långt ifrån odramatiskt.

Fler straffar

Jonathan Levi placerade kallt in 0–1 efter en knapp kvart, innan Jake Larsson kvitterade från straffpunkten efter en knapp halvlek, vilket gav ett mål vardera för lagen i den första halvleken.

Den andra blev minst sagt chansrik – och straffrik.

Först var det Jesper Karlsson som fick chansen från straffpunkten – men hans försök räddades av Örebromålvakten Oscar Jansson.

Sedan, med bara knappt tio minuter kvar, pekade domaren ännu en gång på straffpunkten i Örebros straffområde. Denna gång klev Stefan Ishizaki fram och han gjorde inga misstag.

Målvaktstavla

Ett misstag gjorde däremot Elfsborgsmålvakten Tim Rönning. På övertid hoppade han upp för att plocka ner ett inspel, men tappade bollen. Tack, sade Johan Bertilsson – och slutresultatet 2–2 var ett faktum.

Snopet för Elfsborg, men samtidigt en viktig pinne i kampen om att sluta på den övre halvan av tabellen, vilket ger en extra hemmamatch i nästa års svenska cupen-gruppspel. Med två matcher kvar så skiljer alltjämt fyra poäng till Örebro.