Stjärnorna bänkas när guldet kan säkras

Drama på Malmö IP när Rosengård jagar guld.

Publicerad 2019-10-13

Rosengård inledde med både Caroline Seger och Anna Anvegård på bänken i jakten på ett säkrat SM-guld.

Då gav Mimmi Larsson gästande Linköping ledningen på Malmö IP – två gånger om.

Rosengård? De har kvitterat – två gånger om.

Både Caroline Seger och Anna Anvegård hade vissa skadebekymmer under den senaste svenska landslagssamlingen som höll dem från spel.

När Rosengård under söndagen skulle möta Linköping, i en match där de kan säkra SM-guldet vid seger, så fick både Seger och Anvegård inleda på bänken.

Stjärnstarkt i Linköping

Desto fler svenska landslagsspelare gick att hitta hos det östgötska motståndet. Lina Hurtig och Stina Blackstenius, som båda var med och spelade under EM-kvalet senast, utgjorde från start en stjärnstark anfallstrojka tillsammans med Mimmi Larsson.

Just Mimmi Larsson var den som gav Linköping ledningen strax innan halvtidsvilan med en välplacerad nick.

Den före detta Eskilstunanafallaren fick därefter en smäll mot huvudet, men tog sig efter en stund upp på benen igen.

”Ska inte få fira”

Sofie Svava såg dock till att Rosengård fick en snabb kvittering på halvlekens sista spark.

– Vi vill inte att de ska få fira något SM-guld i dag. Så vi tänker vinna matchen, säger målskytten till SVT.

Och Larsson levererade på nytt direkt efter pausvilan, även detta på nick, vilket gav Linköping ledningen på nytt.

Drama

Rosengård kastade in Anna Anvegård i jakten på kvittering och skapade en hel del chanser.

Men i stället kunde Lina Hurtig vackert placera in 3–1 med dryga kvarten kvart – vilket därefter följdes av ett reduceringsmål från Sanne Troelsgaard.

En reducering som gav liv i matchen igen.

Anna Anvegård hittade med bara några minuter kvar en kvittering.