Argentina VM-klart efter storseger

Publicerad 2013-09-11

Två mål av Messi mot Paraguay.

Messi gjorde två straffmål och Maxi Rodriguez satte matchens sista mål när Argentina slog Paraguay med 5-2 och blev klara för VM.

Argentina är klart för VM.

Leo Messi och co krossade rivalerna från Paraguay och säkrade sin plats i mästerskapet i Brasilien.

Nästa år avgörs VM i Sydamerika för första gången sedan 1978. En fest som Argentina givetvis inte ville missa.

Stjärnlaget med spelare som Leo Messi, Kun Aguero och di Maria i startelvan har gått som tåget i VM-kvalet.

I natt hade man chansen att säkra VM-avancemang på bortaplan mot kvaljumbon Paraguay.

Det visade sig inte vara några problem för Messi och gänget.

– Det var en svår match för planen var så dålig, men vårt mål var att säkra VM-platsen, sade Messi efter matchen.

Cavani ger Uruguay VM-hopp

Paraguay kvitterade visserligen Messis tidiga ledningsmål men Argentina gick till pausvila i ledning efter att Aguero tryckt in 2–1-målet med vänsterfoten.

Och efter paus rullade det på. Real Madrids Angel di Maria sköt 3-1 med vänstern innan Messi sköt sitt andra straffmål och punkterade matchen.

Matchen slutade 5-2 till Argentina och med två omgångar kvar toppar man det sydamerikanska kvalet på 29 poäng. Sju poäng före Uruguay som just nu ligger på playoff-platsen.

"Smärtsam förlust"

Även Colombia hade chansen att säkra en VM-plats men föll med 2–0 borta mot Uruguay efter två sena mål av PSG-stjärnan Edinson Cavani och Stuani.

– Vi kom för att ta poängen som saknades, vi var nära men detta är fotboll och du måste acceptera det, sa Colombias förbundskaptenen enligt colombiansk media.

Uruguay går med vinsten upp på lika många poäng som Ecuador som innehar den sista direktplatsen och de två lagen möter varandra i nästa omgång. Det är med andra ord upplagt för en spännande avslutning.

Fyra lag går direkt till VM, femman kvalar.