Gais vann "årets viktigaste match"

Publicerad 2018-10-20

Gais Marcus Bergholtz och Dusan Djuric jublar efter 3-1.

Efter sex matcher utan vinst fick Gais jubla igen. 3–1-segern mot nästjumbon Landskrona lyfte dessutom laget en bit från strecket för negativ kvalplats.

Göteborgsklubben hade gratis inträde till hemmamatchen som de själva kallade "årets viktigaste match" och storpubliken, 5 092, fick se Edin Hamidovic bli stor matchhjälte.

Han gjorde först 1–0 strax innan paus och ökade på till 2–0 en bit in i andra halvlek. Sadat Karim reducerade till 2–1 i den 73:e minuten men Dusan Djuric sänkte snabbt gästernas hopp med sitt 3–1-mål med tio minuter kvar.

Öster vände och vann

Öster vann sin match borta mot Degerfors, även de med siffrorna 3–1. Detta efter att värmlänningarna först gått till halvtidsvila med en 1–0-ledning på Stora Valla.

Men i andra halvlek kom gästernas vändning.

Efter två raka mål signerade Carl Johansson kunde inbytte David Johannesson stätta spiken i kistan till 3–1 Öster i den 92:a matchminuten.