Sánchez noterades för assist i United-debuten

Publicerad 2018-01-26

Alexis Sánchez bytte mot Henrich Mchitarjan i måndags och mot Jesse Lingard i kväll.

Däremellan gjorde han debut för Manchester United i dagens FA-cupmöte mot Yeovil Town.

Chilenaren noterades för en assist i Uniteds 4–0-seger.

Yeovil Town från fjärdedivisionen League Two inledde matchen starkast och både Green och Sowumni hade flera fina chanser att ge hemmalaget ledningen i första halvlek.

Manchester United gjorde en slät figur och nyförvärvet Alexis Sánchez, som i måndags blev klar för United i en bytesaffär med Arsenals Henrich Mchitarjan, hånades stundtals av hemmapubliken.

– What a waste of money, skanderade många av de 9 195 betalande på Huish Park.

Men precis före paus blixtrade United till. Sánchez hittade Rashford som attackerade Yeovils backlinje. Chansen såg ut att ha runnit ifrån honom, men den olycklige Yeovil-försvararen Tom James rensade aldrig och Rashford sprang igenom och satte 1–0. James, som dittills varit felfri, tröstades av sina lagkamrater.

United tog över

I andra halvlek orkade inte Yeovil Town hålla uppe samma energinivå som i första och United tilläts ta över matchen.

På en kontring i den 61:a minuten utökade Ander Herrera ledningen. framspelad av Alexis Sánchez. Tio minuter senare byttes den 29-årige chilenaren ut mot Jesse Lingard.

I slutet av matchen kom även Lingard och Lukaku med i målprotokollet och matchen slutade 4–0 till bortalaget United.

– Vi fick kämpa hårt. Det är inte lätt att komma hit, den här sortens matcher kan vara luriga för oss men vi tog det väldigt seriöst, säger Ander Herrera efter matchen.