Satte straff på stopptid i mötet med Everton

Publicerad 2017-04-04

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka – och det med besked.

Med ett straffmål på stopptid räddade han en poäng i mötet med Everton.

– Vi förtjänade lite mer, säger 35-åringen till Viasat.

Manchester Uniteds svenske anfallsjätte har inte spelat i Premier League sedan den 4 mars, då han i hemmamötet med Bournemouth armbågade Tyrone Mings och blev avstängd i tre matcher.

Under tisdagen, då United tog emot Everton på Old Trafford, var Zlatan Ibrahimovic tillbaka på topp i José Mourinhos startelva.

Den senaste hemmamatchen, mot West Bromwich i lördags, slutade 0–0, men med Zlatan i laget vågade hemmafansen hoppas på mer.

”Positiva vibbar”

Svensken var själv förhoppningsfull före avspark.

– Jag har saknat Old Trafford och matcherna med laget. Äntligen är jag tillbaka. Förhoppningsvis kan jag sprida lite positiva vibbar, sa han till MUTV.

Visst, redan efter fem minuter spel var den svenske målmaskinen nära att göra sitt 16:e ligamål för säsongen. En Fellaini-signerad djupledspassning sökte sig fram till Zlatan, som promenerade in i straffområdet och fick skottläge, men mittbacken Ashley Williams kastade sig och lyckades blockera bollen.

Oväntad målskytt

Tio minuter senare tog Zlatan Ibrahimovic på sig framspelarens roll, men en frispelad Marcus Rashford sköt utanför i offsideläge.

Då, när United dominerade spelet och publiken väntade på ledningsmålet, gjorde Everton 1–0 efter en hörna. Ashley Williams nickade mot bortre stolpen och där stod backkollegan Phil Jagielka som, trots hård uppvaktning av Marcos Rojo, fick högerfoten på bollen och såg den söka sig mellan benen på United-målvakten David De Gea och in i mål.

Det var Jagielkas första ligamål sedan den 2 maj 2015, då hans Everton föll med 2–3 mot Aston Villa.

Målet fick Zlatan att se rött.

– Det tillkommer efter ett misstag, från ingenstans. Vi kan inte göra sådana misstag när vi spelar om viktiga poäng och tabellen ser ut som den gör, säger han till Viasat.

Robles storspelade

United var ytterst nära att kvittera på frispark, men Everton-målvakten Joel Robles gjorde en monsterräddning när Daley Blinds avlossade vänsterkanonen och tog hjälp av ribban när Ander Herrera försöker trycka in returen ur dålig vinkel.

José Mourinho bytte in Paul Pogba direkt i andra halvlek, och efter tio minuter på planen nickskarvade fransmannen en Ashley Young-frispark i ribban.

Räddade poäng på stopptid

En kvart senare jublade publiken när Zlatan skallade ett högerinlägg i mål, men svensken var offside.

Kvitteringen skulle komma, men det dröjde till matchminut 93. Det var då inhopparen Luke Shaw sköt och Ashley Williams agerade målvakt och blev utvisad.

Straffen var odiskutabel, Zlatan Ibrahimovics utförande likaså. Han lurade Robles åt fel håll och förhindrade att Everton besegrade United på Old Trafford för första gången på fyra år.

Efter många om och men blev det en comeback att minnas, både för United och lagets supersvensk.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se.