Dyrköpt seger för MFF – stjärnan ut på bår

Publicerad 2020-03-01

Jo Inge Berget fick bäras ut på bår

Obehagliga scener utspelade sig i Malmö FF:s cupmatch mot Karlskrona.

Jon Inge Berget blev liggandes orörlig flera minuter innan han blev utburen på bår med en befarad ryggskada.

Trots skadorna och tidigt underläge vände Malmö FF och står med ena benet i slutspel.

Det var länge inte Malmö FF:s dag i Svenska cupen-matchen borta mot division 1-laget FK Karlskrona. Det mesta som kunde gå fel gjorde också det.

Jon Inge Berget inledde med att missa straff för skåningarna innan hemmalagets Alexander Petersson nickade in 1–0 på ett inlägg.

Dubbla skadesmällar

Jon Inge Berget blev sedan liggande efter ett misslyckat skottförsök. På TV-bilderna är det svårt att urskilja exakt vad som hände men norrmannen låg kvar orörlig i flera minuter innan sjukvårdspersonal kunde bära yttern av planen.

– Jag hann inte fråga vad det var men jag tror det var ryggen i alla fall, säger MFF:s Erdal Rakip om Bergets skada.

I halvlekens slutskede kom nästa smäll. Malmös Pavle Vagic landade illa på ryggen efter en nickduell och även han blev liggandes med stora smärtor. Sjukvårdarna ryckte in ytterligare en gång och fick leda ut en märkbart plågad Vagic, som inte heller han kunde fortsätta matchen.

Vände och vann

Efter halvtidspausen kom MFF ut och tryckte på ordentligt. Ett kvitteringsmål låg länge i luften.

Oscar Lewicki hittade pannan på Guillermo Molins och när Jonas Knudsens inlägg seglade in bakom Sebastian Halle i Karlskrona-målet var vändningen fullbordad.

– Vi stod upp bra. Det får vi se som en bra prestation. Sen var det inte så mycket anfallsspel i andra halvlek. Vi fick kriga hårt för att hålla tätt framför mål, säger Karlskronas Jonas Lantto.

I och med segern befäster Malmö förstaplatsen i gruppen, två poäng före AFC Eskilstuna. Just de två lagen möts nästa i helg i den sista omgången och oavgjort räcker för att de ljusblå ska nå kvartsfinal.