Blytung förlust för Sundsvall efter drama

Publicerad 2019-10-26

Sundsvall sliter för nytt kontrakt.

Då förlorade de mot Helsingborg efter sena mål – som kan leda till nedflyttning till superettan.

Det är jämnt i både topp- och bottenstriden av allsvenskan. I kampen om att undvika de två nedflyttningsplatserna står det främst mellan Gif Sundsvall, Falkenberg och Eskilstuna.

Sundsvall var en poäng före konkurrenterna inför näst sista omgången, men nu har de slagläge. För hemma mot Helsingborg förlorade Giffarna med 1–2.

Matchen var mållös i 81 minuter, då spräckte Tobias Mikkelsen såväl sin som Helsingborgs målnolla. Danskens premiärmål i allsvenskan kom efter en kontring där han och Max Svensson kom fria med en försvarare och målvakt.

”Vi ska göra allt”

1–0 HIF, som tre minuter senare blev likaläge igen. Tobias Eriksson med en oerhört viktig kvittering. Men bara minuten efter slog Mikkelsen till på nytt. Den här gången med ett distansskott upp i krysset, 2–1 Helsingborg.

– Det är en match som vi ska vinna, helt klart. Vi har en hög med chanser där vi ska göra mer än ett mål, det blir som det blir på slutet när vi går all in, och sedan är de effektiva, säger Sundsvalls Tobias Eriksson till C More.

Blytung förlust för Sundsvall som till den sista omgången kan hamna under kvalstrecket beroende på hur det går för Falkenberg och Eskilstuna i deras matcher.

– Vi ska göra allt och så får vi se hur långt det räcker, säger Tobias Eriksson.