Ronaldo brände straff när Portugal kryssade

Uppdaterad 2016-06-30 | Publicerad 2016-06-18

En missad straff, ett bortdömt mål och två tappade poäng.

Cristiano Ronaldo hade en tung kväll mot Österrike.

Men superstjärnan ställde upp på en selfie när en supporter stormade planen.

Portugal tappade poäng i premiären efter att Island kvitterat till 1-1. Efter matchen var Cristiano Ronaldo irriterad på den isländska taktiken.

– Island försökte ingenting, de bara försvarade sig och gick på kontring. Och så firade de som om de vunnit EM, sa han.

Det blev inte mycket roligare för Ronaldo och Portugal mot Österrike. EM:s störste stjärna fick öppet läge i den 22:a minuten, men missade målet.

Bara minuter senare nickade Nani, som tidigare hade bränt ett friläge, i stolpen. Portugal och Ronaldo fortsatte att skapa lägen, men bollen ville inte in.

Brände straffen

Med mindre än tio minuter kvar såg nollan dock ut att spricka. Ronaldo blev nerdragen i straffområdet, domaren blåste och gissa vem som tog hand om straffen.

Målvakten gick till vänster, Ronaldo la den till höger – men bollen gick i stolpen.

Med fem minuter kvar nickade Ronaldo bollen i mål, men stjärnan var solklart offside.

– Ronaldo tror inte att lördagen den 18 juni finns. Allt går emot honom, säger TV4:s kommentator Lasse Granqvist.

Stormade planen

Matchen mot Österrike var Ronaldos 128:e i den portugisiska tröjan. Det gör honom historisk som Portugals mesta landslagsman före Luis Figo.

Men det var knappast så här stjärnan ville fira det.

Efter slutsignalen sprang en supporter in på planen. Han hann hela vägen fram till Ronaldo innan han stoppades. Stjärnan ställde dock upp på en selfie till planstormarens stora lycka.

Efter en ny oavgjord match är pressen stor på Portugal inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Ungern.

– Det är svårt att säga något direkt efter matchen. Det var en viktig match som vi ville vinna. Vi gjorde allt och vi gjorde det bra, men bollen gick bara inte in. Vi sköt om och om igen, men den gick inte in, säger Nani.