Mardrömsdebut för Liverpoolmålvakten

Publicerad 2015-12-20

Det är målvaktskris i Liverpool.

När kritiserade Simon Mignolet vad skadad klev Ádám Bogdán in och gjorde en jättetavla direkt.

Watford utnyttjade drömstarten till fullo och vann med 3-0. Liverpool har nu tre raka utan seger i Premier League.

Liverpool FC

Jürgen Klopp lär spana ordentligt efter en ny målvakt under januarifönstret – till nästan vilket pris som helst.

Hans ordinarie förstemålvakt Simon Mignolet har till och från svajat ordentligt mellan stolparna, senast förra veckan mot West Bromwich. Sedan dess har han dragit på sig en skada i baksida lår vilket i dag innebar en PL-debut för Liverpool för ungraren Ádám Bogdán, 28.

Ake höll sig framme

Men i stället för att kliva fram och ta chansen att utmana om en plats mellan stolparna permanent blev debuten en mardröm nästan omgående.

Klockan hade inte tickat upp på mer än dryga två minuter när Watford fixade en hörna hemma på Vicarage Road. Hörnsparken gick mot Bogdán som bara skulle plocka ner den, men bollen slank ur näven och Nathan Ake var där och slog till den innan Bogdán han greppa den ordentligt igen. Flera Liverpool-spelare menade att domaren borde blåst av för att Ádám Bogdán redan höll i bollen igen när sparken kom, dock utan att få gehör.

Mål elva och tolv av skyttekungen

Och värre blev det.

13 minuter senare kontrade Watford och Odion Ighalo kunde sätta 2-0 ur snäv vinkel. Hans elfte mål i år.

I andra halvlek jagade Liverpool ett mål för att skapa nerv i matchen men det kom aldrig. I stället klev skyttekungen Ighalo fram igen när han avslutade en fin omställning med att nicka in 3-0 från nära håll.

Därmed blev det Watford som tog chansen att hänga på i toppen av Premier League, segern tar dem upp på 28 poäng – bara en poäng från sista Champions League-platsen. 28 poäng är för övrigt lika många som Watford tog på hela säsongen senast de var uppe i högsta serien.

”Tappar huvudet”

För Liverpool verkar Klopp-effekten avtagit ordentligt. Mot Newcastle, West Bromwich och Watford har Liverpool nu bara tagit en enda poäng.

– Vi får en dålig start på matchen, det första målet tappar målvakten, greppar igen och jag tycker det ska vara frispark, säger Jürgen Klopp och fortsätter:

– Efter den starten så tappar vi huvudet lite, vi spelar inte den fotbollen vi ska.