Syrianska vann glödhett Södertäljederby

I fjol vann de var sitt derby med 1-0.

Årets första Södertäljederby blev desto hetare.

Länge såg det ut som om Syrianska och Assyriska skulle dela på poängen - men så klippte inhopparen Dinko Felic till.

– Det här betyder mycket för det syrianska folket, säger matchhjälten efter 3-2.

Värsta rivaler, men inför matchen lika många segrar och lika många poäng.

Sällan har ett Södertäljederby på förhand varit så ovisst som kvällens möte mellan Syrianska och Assyriska.

Och det blev också en jämn tillställning.

Chanserna avlöste varandra för båda lagen, men det blev Syrianska som tog greppet om matchen.

Tufft för Bahne

Derbyt var inte ens en kvart gammalt när Magnus Bahne fick det riktigt tufft i Assyriskas mål. Målvakten parerade det ena skottet efter det andra, men fick till sist ge sig då Kutshi Kanga slog in 1-0 på en retur.

Robert Massi hade bud på ytterligare ett Syrianskamål knappt tio minuter senare, men även Assyriska var farliga framåt.

I den 38:e minuten träffade Haris Laitinen ribban, och sekunderna senare kvitterade Xhevdet Llumnica.

– Vi spelar faktiskt ganska bra, kommenterar Assyriskas tränare Rikard Norling för TV4 Sport i pausen.

Men tränaren tvingades ändå gå till halvtidsvila i underläge.

Fyra minuter före paus nickade Syrianskas Peter Ijeh ner ett inlägg - och mittbacken Haris Skenderovic klippte till direkt.

– Jag är en halvfot före min försvarare, säger Skenderovic.

– Jävligt skönt i en sådan här match.

Skenderovic fick däremot inte en lika skön start på andra halvlek.

”Jag är väldigt glad”

Bara en minut in i andra akten lyckades 28-åringen inte få undan bollen när Haris Laitinen kvitterade för Assyriska. Hammarbybekantingen fick till en drömträff i samband med en hörna, och så var regnmatchen återigen en öppen historia.

Och länge såg det ut som om lagen skulle dela på poängen.

Tills inhopparen Dinko Felic slog till på nick.

Felic, som ersatt Peter Ijeh, hade bara varit på planen i fem minuter när han gav Syrianska segerjublet med sju minuter kvar.

– Jag är väldigt glad. Först och främst för att vi vinner derbyt, men också för tre poäng, säger han.