Robin Simovic har hittat målformen

Uppdaterad 2015-08-14 | Publicerad 2015-04-30

Robin Simovic hittade nätet för tredje matchen i rad. Anfallaren gav sitt Helsingborg ledningen i den första halvleken när han satte sitt tredje mål för säsongen.

Sundsvall förde sedan spelet men Emmanuel Boateng kontrade in slutresultatet 2-0 i matchens sista minut.

Helsingborg studsade tillbaka efter förlusten borta mot IFK Göteborg.

Och anfallaren Robin Simovic verkar ha prickat målformen. Anfallaren nådde högst upp på ett inlägg från Mattias Lindgren och gav Helsingborg ledningen efter 21 minuter. Anfallaren har nu hittat nätet i tre raka matcher och står totalt på tre mål hittills.

Simovic som missade stora delar av förra säsongen hann bara med elva matcher och lyckades inte hitta nätet en enda gång i allsvenskan.

– Ja det är skönt så klart och även att leda i halvtid, sa anfallaren i paus.

Sundsvall förde spelet

Men segern var långt ifrån säker. Gästerna, som inför mötet vunnit båda sina bortamatcher, förde stora delar av matchen och hade flera chanser att hitta kvitteringen.

Anfallaren Pa Dibba, som testade Hansson flera gånger, fick den farligaste chansen när han blev friställd precis framför Pär Hansson men avslutet gick över.

Men en kvittering kom aldrig. Istället kunde Emmanuel Boateng enkelt placera in 2-0 i matchens absoluta slutskede. Darijan Bojanic frispelade Boateng vid mittplan och mittfältaren gjorde inga misstag när han fick chansen.

– Vi är hyfsat solida men släpper igenom för många chanser. Men vi lyckas vinna och få tre poäng med oss vilket är viktigt, säger tränare Henrik Larsson efter matchen.