Portugal lekte hem EM-genrepet

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2016-06-08

Två mål från Quaresma bäddade för seger

Portugal är redo för EM.

I genrepet körde man över Estland med 7–0 efter stor uppvisning från Ricardo Quaresma.

Efter förra veckans förlust mot England på Wembley med 1–0 var det portugisiska landslaget tillbaka på hemmaplan för EM-genrep mot Estland.

Portugiserna, med Ricardo Quaresma och Cristiano Ronaldo i spetsen, tog tag i spelet från start och skapade flera etablerade målchanser.

Vacker yttersida

Det skulle dröja till den 35:e minuten innan Estland fick vika sig för den portugisiska anstormningen och det var Ricardo Quaresma som skulle leda den.

Först hittade 32-åringen Cristiano Ronaldo med en perfekt placerad yttersida och minuter senare lobbade Quaresma själv in 2–0. Innan den första halvleken var slut hade Cristiano Ronaldo skrivit in sig i målprotokollet än en gång och Portugal gick till halvtidsvila med 3–0.

Möter Island i premiären

Portugal spelade med stort självförtroende och hittade många vägar igenom det bitvis slarviga estländska försvaret. Laget kunde gå upp i en 5–0 ledning innan Ricardo Quaresma återigen skulle hitta målet med ett distinkt vrist vid borte stolpen.
Slutresultet skrevs till 7–0 och Portugal fick därmed avsluta med seger inför EM.

Portugal inleder EM mot Lars Lagerbäcks Island den 14:e juni i St: Etienne.