Blåvitt tappade 2-0 i Göteborgsderbyt

Uppdaterad 2016-09-23 | Publicerad 2016-09-19

IFK Göteborg såg ut att vinna derbyt mot Häcken efter en dryg timme.

Men Blåvitt rasade ihop och fick nöja sig med 2-2 på Hisingen.

– Vi gjorde två mål och fick 2-2. Det var viktigt mentalt, säger Häcken-tränaren Peter Gerhardsson till C More.

IFK Göteborg missade gruppspelet i Europa League efter en tuff smäll borta mot azeriska Qarabag. Och med åtta omgångar kvar av allsvenskan 2016 ser Europaspel ut att vara långt borta för Blåvitt.

Två snabba mål av Häcken

Efter en timmes spel på Bravida Arena – och 2-0-ledning – såg det ut att kunna bli första bortasegern på nästan fyra månader för IFK Göteborg. Men de blåvita laget rasade ihop kort därefter.

I den 65:e minuten sköt John Owoeri vackert in 2-1 i bortre krysset. Fyra minuter senare kvitterade Alhassan Kamara till 2-2.

Häcken var närmast ett segermål under de sista 20 minuterna. Men det blev delad poäng i derbyt.

– Vi hamnar i ett onödigt 2-0-underläge, säger Peter Gerhardsson, tränare i Häcken.

– Vi gjorde två mål och fick 2-2. Det var viktigt mentalt.

Långt ifrån Europaspel

Emil Salomonsson sköt 1-0 till IFK Göteborg från straffpunkten. Blåvitts andra mål kom i den 61:e minuten när laget rullade upp Häckens försvar och Elias Mar Omarsson enkelt placerade in 2-0.

– Surt att vi tappar 2-0-ledning. Men det är bara att ta nya tag, säger Smedberg-Dalence.

– Vi ville verkligen ha tre poäng, vi behövde det.

Blåvitt har inte vunnit på bortaplan sedan den 29 maj (3-1 mot Helsingborg). De senaste sex bortamatcherna har slutat med tre kryss och tre förluster.

IFK Göteborg är fyra i allsvenskan, sju poäng efter trean AIK. Med andra ord ser det ut att bli tufft att nå Europaspel 2017.