Domaren ville bryta matchen – i halvtid

Publicerad 2013-01-29

Skandal i Holland efter uppmaning om mer respekt

Domaren ville bryta cupmatchen mellan AZ Alkmaar och andraligalaget FC Den Bosch i halvtid.

Efter att han övertygats av spelarna om att slutföra matchen fortsatte skandalscenerna med apljud mot spelare och kastade snöbollar mot domarteamet.

Efter att publiken gjort apljud mot AZ Alkmaars anfallare Jozy Altidore ville domaren Reinold Wiedemeijer bryta cupmatchen mot andraligalaget FC Den Bosch efter 45 minuter. Men spelarna, däribland just drabbade Altidore, övertygade domaren om att fortsätta.

”Det är tragiskt”

I andra halvlek fortsatte då publiken att skämma ut sig genom att kasta snöbollar mot en av de assisterande domarna, vilket fick till följd att spelet bröts under en kortare period. Matchen, som slutade 5-0 till AZ, kunde ändå slutföras men efterspelet lär handla om allt annat än fotboll.

– Det är tragiskt för de involverade och för alla som älskar fotboll att det här kan hända i Holland, sa AZ:s sportchef Earnie Stewart redan i halvtid enligt AP.