Men Rosengård kom tillbaka – och säkrade i praktiken SM-guldet.

– Jag är ändå besviken. Vi gick för att vinna, säger Anna Anvegård i SVT.

FC Rosengård hade 15 raka matcher utan förlust.

På söndagen hade man chans att definitivt säkra SM-guldet. Då, plötsligt, kollapsade man.

Linköping gick i från till en 3–1-ledning och såg därmed ut att krascha Rosengårds guldfest.

Men serieledaren kom tillbaka.

Två sena mål

I den 83:e minuten drog Sanne Troelsgaard till från distans och Linköpings målvakt Emma Holmgren stod för en dundertabbe. Och i den 87:e minuten kvitterade inbytte stjärnan Anna Anvegård till 3–3, vilket blev slutresultatet.

– Jätteskönt att vi kunde få oavgjort i alla fall. Det kändes rätt tufft när de gick ifrån till 3-1. Men jag är ändå besviken. Vi gick för att vinna, säger Avnegård till SVT.

I praktiken klart

Rosengård låg på för ett segermål, men det kom aldrig. Det oavgjorda resultatet betyder dock att man i praktiken säkrat SM-guldet. Sex poäng skiljer ner till tabelltvåan Kopparbergs/Göteborg, men Rosengård har elva mål tillgodo i målskillnad.