Publicerad 2020-02-09

Hjälte mot Real Madrid i torsdags – hjälte i derbyt mot Athletic Bilbao i dag.

Nu hyllas Alexander Isak rejält.

”Det går inte att stoppa honom”, skriver ESPN:s David Cartlidge på Twitter.

Isak fick inleda Baskienderbyt mot Athletic Bilbao på bänken. Men redan i den 55:e minuten byttes han in – och då förändrades matchbilden direkt.

Inom loppet av fem minuter hade svensken hunnit med att skapa två gyllene lägen åt sig själv samt ett åt lagkamraten Mikel Oyarzabal.

”Vilken uppvisning av Isak inom loppet av bara några minuter”, skriver journalisten Rafael Escrig på Twitter.

Inget av de lägena resulterade i mål, men till slut kom utdelningen.

Assist och mål

I den 65:e minuten spelade han fram Portu till 1–0. Och i den 83:e slog han själv till med vad som betydde matchavgörande 2–1 för sitt Real Sociedad. Det innebär att Isak nu gjort totalt 12 mål på de senaste 12 matcherna.

”Det går inte att spela mot Isak just nu. Han har så många element i sitt spel som anfallare som gör honom så svår att stoppa. Han slår dig med teknik, snabbhet … det spelare ingen roll. Han är definitivt på samma nivå som (Erling Braut) Haaland. Det mest imponerande utöver målen är hur smart han rör sig och läser sina medspelares aktioner”, skriver ESPN:s David Cartlidge på Twitter.

Stökigt i slutet

I slutet av matchen hettade det till rejält. Bilbaos Iker Muniain fick rött kort efter en våldsam satsning. Det, i sin tur, fick Alexander Isak att ilskna till. Svensken var framme och knuffade Munain och fick gult kort för tilltaget.