Utskällning i stället för målfirande: ”Blir för lätt annars”

Publicerad 2019-04-29

Zlatan Ibrahimovic har hittat målet igen.

När Los Angeles Galaxy mötte Real Salt Lake i MLS-fotbollen var det svensken som avgjorde tillställningen.

Målet ”firade” Zlatan genom att ge en rejäl avhyvling till en motståndarback – som inte ville ta emot Zlatans ursäkt efteråt.

– Han sa att han skulle skada mig, det är oacceptabelt, säger PL-meriterade Nedum Onuoha.

Zlatan hade gjort mål fyra matcher i rad men den finfina sviten bröts förra veckan i 0–0-matchen mot Minnesota. Men fler matcher än så hade inte Zlatan tänkt hålla sig utanför protokollet.

Galaxy tog ledningen efter en kvarts spel, men gästerna från Utah jämnade ut spelet och kunde även kvittera. När det såg ut att bli ett andra raka kryss för Galaxy slog Ibrahimovic till. I den 78:e minuten smög sig anfallaren mellan två försvarare och kunde helt fri panga in 2–1 från bara ett par meters håll.

”De måste få igång mig”

Målet i sig var inte så märkvärdigt – utan det var det som hände precis efteråt alla ville prata om. I stället för att målfira vände sig Zlatan genast mot Salt Lake-backen Nedum Onuoha och skrek honom i ansiktet.

– Det som händer på planen stannar där. Jag gillar att känna mig levande, annars somnar jag. De måste få igång mig, annars blir det för lätt. När jag blir arg, så blir jag bättre.

Zlatan berättade även att han sökte upp Onuoha vid omklädningsrummet efter matchen.

– Jag gick dit för att skaka hand med honom, det är ingen stor affär.

Onuoha var dock inte mottagbar för någon ursäkt.

– 60 minuter in i matchen sa han att han skulle skada mig. Han är ansiktet utåt för MLS, men det är så han beter sig på planen, man säger inte så på planen, jag tänker inte acceptera hans ursäkt, det är oacceptabelt.

Målet var Ibrahimovics åttonde för säsongen, och han ligger tvåa i skytteligan, trots att han missat två av lagets nio matcher.

Fullträffen var Zlatans 30:e på 34 matcher i MLS.

Alla matcher i MLS sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)