Publicerad 2019-11-09

Leicesters succé fortsätter – just nu är laget tvåa i tabellen.

Samtidigt är krisen total i Arsenal.

– Jag accepterar kritiken, säger tränaren Unai Emery.

Säsongen 2015/16 chockade Leicester allt och alla och vann Premier League. Den här säsongen har man – tro det eller ej – startat ännu bättre.

Hemma mot krislaget Arsenal tog man sin fjärde raka och totalt åttonde seger för säsongen – och återigen var det Jamie Vardy som spelade huvudroll.

Bakom båda målen

Den 32-årige anfallaren satte 1-0 i den 68:e minuten med vad som var hans elfte mål för säsongen och återtog därmed ledningen i skytteligan. Ett par minuter senare spelade han fram James Maddison till 2-0 (slutresultatet).

Segern gör att Leicester går upp som tillfällig (?) tvåa i tabellen. Manchester City behöver minst oavgjort mot Liverpool i morgon för att återta andraplatsen.

”Leicester är fruktansvärt bra. En fröjd att titta på. De är faktiskt bättre än säsongen de vann ligan”, skriver Gary Lineker, som själv spelat i klubben, på Twitter.

Kris i ”Gunners”

För Arsenals del ser det mörkt ut.

Laget har nu spelat fem raka matcher (alla turneringar inräknade) utan att vinna och kritiken mot tränaren Unai Emery växer sig allt starkare.

– Jag vet att vi får kritik just nu och jag accepterar den. Men jag har handskats med kritik förut och lyckats vända negativa trender. För oss handlar det framförallt om att bli bättre i försvarsspelet och få tillbaka självförtroendet, säger tränaren Unai Emery på presskonferensen efteråt.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se