”Vi borde ha haft tre, fyra, fem mål”

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-05-20

Alvbåge nollade Malmö FF

Mellan Malmö och målet: Muren.

Örbro-målvakten John Alvbåge gjorde en stormatch när ett darrigt bortalag klarade 0-0 på Swedbank Stadion.

– Det känns som att vi borde ha haft tre, fyra, fem mål, säger MFF:s Daniel Larsson till PPV.

Malmö FF

Malmö öppnade matchen i ett rasande tempo och de 12 166 i publiken måste ha känt doften av en seger ånga upp från Stadions fina gräsmatta. MFF spelade snabbt, snyggt och på öppna ytor medan Örebro såg ut som en billig imitation av det snålspelande lag som bara släppt in sex mål i årets allsvenska.

Wilton piggast i MFF

Piggast av alla inledningsvis: Wilton Figueiredo. Brassen hade sitt första skott på mål redan i femte minuten, och kom i stort sett fri tre minuter senare, då ÖSK-mittfältaren Magnus Kihlberg hann emellan med en brytning i sista sekunden. Wilton sköt också en frispark via muren tätt utanför, innan han svarade för halvlekens bästa chans: en skarv på ett högerinlägg från Daniel Larsson som smet tätt utanför Alvbåges högra stolpe.

Alvbåge var stabil och såg sällan ställd ut, men han hade god hjälp både av sina duktiga mittbackar och av Malmös oförmåga.

– Vi har pratat mycket om att få in folk i boxen och vi skapar chanser, tyvärr sätter vi dem inte, sa MFF-mittfältaren Labinot Harbuzi till PPV i halvlek.

ÖSK hade bara ett avslut i första halvlek mot Malmös sju – och det skulle bli värre.

Visserligen smet lika osynlige som ensamme ÖSK-anfallaren Emra Tahirovic emellan med ett bra skott på mål från mitten av straffområdet i 58:e minuten – matchens bästa möjlighet – men resten av andra halvlek var Malmös. ÖSK sjönk lägre och lägre och kunde nätt och jämnt freda sig.

Figueiredo dunkade en bra chans över, inbytte Agon Mehmeti sköt på mål när han bara varit på planen i några sekunder och efter en utboxning fick Alvbåge sträcka ut rejält för att kunde tippa ännu ett av Mehmetis skott rakt ut i straffområdet. Robert Åhman Persson störtade fram men fick inte iväg bollen – och kolliderade dessutom så illa med något vårdslöse ÖSK-backen Magnus Wikström att Åhman Persson fick bäras ut på bår.

Storspel av Alvbåge

Men inte ens det avbräcket fick stopp på MFF-pressen. Alvbåge var uppe i sitt vänstra kryss för att rädda ett kanonskott från Labinot Harbuzi i 76:e minuten innan en friställd Daniel Larsson sköt i stolpen.

Skottstatistiken till slut: 19 – mot 3. Men 0-0 stod sig.

– Vi spelar bra fotboll fram till sista tio minuterna, men nästan hela matchen skapar vi chanser. Det är säkert fem, sex, sju riktigt bra lägen. Det är sjukt att den inte går in, sa en frustrerad Daniel Larsson till PPV.