Här tänder han AIK:s guldhopp

Uppdaterad 2018-07-26 | Publicerad 2014-08-31

Malmö föll mot Djurgården inför storpublik

Markus Rosenberg slog ut en tand på Kenneth Höie, men det var också allt som Malmö FF lyckades med på Tele2 Arena.

Djurgården besegrade guldfavoriterna med 2-0 inför nästan 25 000 åskådare – nu släpps AIK in rejält i guldstriden.

– Det är för dåligt, konstaterar Magnus Eriksson efter matchen.

Drygt 25 000 hade letat sig till Tele2 Arena för att se Djurgården stå upp mot SM-guldfavoriterna Malmö FF, men det syntes inte mycket av det lag som krossade Red Bull Salzburg och tog sig till Champions League i onsdags.

”Saker fattades”

I stället handlade det mesta om Djurgården. Emil Bergström var högst på en hörna och nickade ned bollen till Haris Radetinac som stötte in 1-0 redan i den 11:e minuten, och innan första halvlek var över hade Sebastian Andersson, som stod för tre mål i senaste matchen, placerat in 2-0.

– Det var saker som fattades i dag. Vi får fokusera på de positiva sakerna och det är att vi fortfarande leder allsvenskan med fyra poäng, säger Magnus Eriksson till Sportbladet.

Är det en reaktion på avancemanget till Champions League i onsdags?

– Nej, vi är inte tillräckligt bra, kort och gott. Vi har haft fokus på matchen sedan i onsdags och vi räcker inte till i dag, det är för dåligt, men så är det ibland.

Höie tappade tand

Djurgårdens målvakt Kenneth Höie skulle komma att hamna i centrum innan matchen var över. Bortsett från att punktera flera MFF-anfall gjorde han en utrusning mot Markus Rosenberg, och kollisionen var oundviklig. Ett läkarteam skyndade in på planen och när Höie sedan vände sig mot tv-kamerorna syntes tydligt hur ena framtanden saknades, samtidigt som det rann blod ur hans mun.

– Haha, det ser ju inte vackert ut, konstaterar Dif-målvakten till C More efter matchen.

Händelsen hindrade dock inte Höie från att spela klart matchen.

2-0-segern mot Malmö, Djurgårdens tredje raka seger, innebär att AIK släppts in rejält i guldstriden. Med åtta allsvenska omgångar kvar ligger de fyra poäng bakom Malmö FF, Djurgården återfinns i sin tur på sjunde plats i tabellen.