MFF-stjärnan: ”Dåligt, vi gör en katastrofmatch”

SUNDSVALL/STOCKHOLM: Två tappade poäng och skador på nyckelspelarna Fouad Bachirou och Arnór Traustason.

Malmö hade problem mot Sundsvall som ofta lyckades spela sig ur mästarnas höga press.

– Jag tycker att vi gör en katastrofmatch, säger målskytten Alexander Jeremejeff till C More.

Malmö FF

Malmö inledde med in sedvanligt höga press och skapade en jättechans efter bara några minuter då Carlos Strandberg snappade upp en bakåtpassning och störtade fram mot mål. Men anfallaren, som gjorde sin första allsvenska start för året, fick bollen för långt ifrån sig och fick aldrig iväg något avslut mot målvakten William Eskelinen.

Efter den inledande Malmö-dominansen började Sundsvall sakta men säkert spela sig ur pressen och lyckades etablera spel på bortalagets planhalva.

Efter 20 minuter fick Sundsvall ett mål bortdömt efter en tveksam offsideavblåsning. Carlos Gracia såg ut att vara i linje med Malmö-försvaret när David Batanero slog en frispark som studsade i straffområdet och förbi målvakten Johan Dahlin.

Sema kvitterade

Några minuter senare tog sig Malmös innermittfältare Fouad Bachirou åt baksida lår och grinade illa när han lade sig ner på Idrottsparkens konstgräs. Nyförvärvet från Östersund haltade av planen med bandagerat lår och ersattes av Behrang Safari.

I paus tvingades Malmö även byta ut fotskadade Arnór Traustason mot Isak Ssewankambo.

Efter en mållös första halvlek utvecklades andra till ett målfyrverkeri. Sundsvall tog ledningen på ett dråpligt sätt när Jonathan Tamimis skott i den 76:e minuten for fram som en flipperkula och ändrade riktning på både Egzon Binakus rumpa och Behrang Safaris huvud. Bara någon minut senare kvitterade Malmö när Eric Larsson, nyförvärvet från just Sundsvall, hittade Carlos Strandbergs panna med ett inlägg.

I den 84:e minuten gav Alexander Jeremejeff Malmö ledningen med ett skruvat skott bakom Sundsvalls målvakt William Eskelinen. Sundsvall gav sig dock inte och bara två minuter senare kvitterade Maic Sema efter en tilltrasslad situation i Malmös straffområde.

”Mycket ytor”

Matchen slutade 2–2, vilket gör att Malmö går upp på fem poäng efter tre spelade matcher. Sundsvall har två poäng efter två spelade matcher.

– Det är för dåligt, jag tycker att vi gör en katastrofmatch. Det kändes passivt och vi gav dem för mycket tid. De gjorde det väldigt bra, säger Malmös målskytt Alexander Jeremejeff till C More.

Malmös tränare Magnus Pehrsson:

– Jag är inte alls nöjd med matchen.

– Vi blir baktunga och kommer inte alls upp i nivå. Sedan borde vi ändå stänga matchen efter 1–2-målet. Det känns surt.

Sundsvalls målskytt Maic Sema var desto mer nöjd över poängen.

– Vi ger inte upp, vi fajtas in i det sista. Vi hittar ytorna och lyckas spela ur deras press, och då finns det mycket ytor, säger han till C More.

På allsvenskans upptaktsträff tippades Sundsvall sluta sist och åka ur.

– Ni har ju redan räknat ut oss. Vi har spelat två matcher nu, men efter tio matcher får ni nog se att vi är att räkna med, säger tränaren Joel Cedergren till Sportbladet.