Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-07-02

Halmstads Anselmo sparkade ner Bajens debutant

Först målhjälte – sedan syndabock.

Halmstads Anselmo spelade dubbla roller i den oavgjorda matchen mot Hammarby.

Efter fjorton minuter slog Anselmo in 1–0-målet bakom en chanslös Rami Shaaban. Hammarbys hårt skadedrabbade backlinje, för dagen komponerad av en allsvensk debutant, två mittfältare och en anfallare, fick slita hårt för att hålla ihop det.

Sparkade ner Törnstrand

I matchens 70:e minut gick Hammarbys debuterande mittback Marcus Törnstrand hårt åt Anselmo i en närkamp, och 1–0-skytten föll till marken. När Törnstrand gick fram för att be om ursäkt satte brassen en hård spark på Törnstrands ben och domaren visade direkt det röda kortet.

– Anselmo blödde i munnen, nåt hände där, men jag såg inte vad. Men han får så klart inte sparka ner någon för det, säger HBK-tränaren Janne Andersson till PPV.

Marcus Törnstrand var själv förbryllad efter matchen.

– Jag tror att jag fick min armbåge i hans ansikte, så jag gick fram för att be om ursäkt och då fick jag en spark på benet, säger Hammarbydebutanten till PPV.

”Fördärvar våra chanser till seger”

Utvisningen blev Hammarbys smala lycka. De sista 20 minuterna av matchen dominerade gästerna totalt och i 80:e minuten kunde också Charlie Davies kvittera till 1–1. Därefter hade Hammarby ytterligare några heta chanser innan domaren blåste av matchen.

– Utvisningen fördärvar våra chanser till seger, konstaterar Janne Andersson.