Tottenham tog tredje raka ligasegern

Publicerad 2018-10-06

Två raka förluster i Champions League.

Men i Premier League går det desto bättre för Tottenham som efter 1–0 mot Cardiff har tre raka ligasegrar.

Tottenham har fått en tung start på höstens Champions League-gruppspel.

Två matcher har inneburit två förluster, nu senast mot Barcelona som vann med 4–2 på Wembley där Tottenham spelar i väntan på att den nya arenan ska bli klar.

Men om det går tungt i Europa så går det desto bättre i det inhemska spelet. Under lördagen kom tredje raka ligavinsten efter 1–0 hemma mot Cardiff.

Dier tidig målskytt

Tottenham fick en smakstart då Eric Dier redan i den åttonde minuten kunde raka in 1–0 från nära håll efter en hörna. Bollen hamnade lite turligt mitt framför fötterna på Dier via en Cardiff-spelare .

Cardiff var sedan mycket nära att kvittera genom Josh Murphy i den 23:e minuten, men hans lobb över Hugo Lloris i målet rensades någon decimeter från mållinjen av Toby Alderweireld, precis framför en framrusande Junior Hoilett.

Rött kort för Cardiff

Även Tottenham hade bud på fler mål men Lucas Moura och Harry Kane var två av spelarna som inte hade siktet riktigt rätt inställt.

Moura blev sedan kapat av Joe Ralls drygt tio minuter in på andra halvlek och Ralls fick syna det röda kortet direkt. Trots det lyckades inte Tottenham göra något ytterligare mål, men 1–0 räckte till seger och tre nya poäng.

Mauricio Pochettinos gäng ligger nu trea i ligan med 18 inspelade poäng, en poäng bakom ettan Manchester City och tvåan Liverpool som möts i morgon, söndag.

PL-rekord av Wolves

I Watford satt Ken Sema på bänken hela matchen i vad som blev en tung afton för hemmalaget. Bournemouth gästade Vicarage Road och körde över Watford med 4–0 efter bland annat två mål av Joshua King.

Wolverhampton vann med 1–0 borta mot Crystal Palace. Men det kanske mest anmärkningsvärda var att Wolves tränare Nuno Espírito Santo för åttonde matchen i rad ställde upp med samma startelva, vilket är nytt Premier League-rekord.