Säkrade allsvenskt kval – i 96:e minuten

Bajram Ajeti hjälte för AFC Eskilstuna

Publicerad 2018-11-03

Bajram Ajeti tog lång ansats – och en sträckt vrist senare skrek han ut sin glädje.

Anfallarens sena frispark ordnade 2–2 hemma mot Frej och säkrade allsvenskt kval för AFC Eskilstuna.

Spelarna i Eskilstuna hade avgörandet i sina egna händer. Vid minst en poäng hemma mot Frej skulle kvalplatsen till allsvenskan vara säkrad.

Då fick klubben bekymmer på Tunavallen.

Joakim Runnemos volleymål i 35:e minuten – på Jakob Glasbergs inlägg – gav Frej ledningen och sex minuter senare ökade gästerna på till 2–0 när hemmaspelaren Zurab Tsiskaridze nickade in bollen i eget mål.

Men det skulle ordna sig ändå för Eskilstuna, och det tack vare en sommarvärvning.

Slog till i 96:e minuten

Bajram Ajeti, som i somras lämnade allsvenska Brommapojkarna för spel i superettan, reducerade i 57:e minuten.

Sedan slog han till på tilläggstid.

I 96:e minuten skickade han in en frispark till 2–2, och det var målet som Eskilstuna behövde för att säkra en kvalplats till nästa allsvenska säsong.

Helsingborg och Falkenberg är sedan tidigare klara för allsvenskan till nästa säsong.

För Gefle fortsätter dock raset i seriesystemet. Efter 0–4-förlusten borta mot Degerfors får klubben, som spelade i allsvenskan för två säsonger sedan, börja om i division 1.