Stor svensksuccé – i holländsk ligaavslutning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-10

Ola Toivonen, till vänster, var en av tre svenskar som nätade i den holländska ligaavslutningen.

Tre svenskar visade framfötterna i den sista omgången av den holländska ligan.

Såväl Andreas Granqvist som Ola Toivonen och Patrik Ingelsten avslutade säsongen med varsitt mål.

Andreas Granqvist blev matchvinnare när ”svensklaget” Groningen besegrade NAC Breda med 1-0.

Mittbacken gjorde matchens enda mål i slutet av den första halvleken och hann dessutom med att dra på sig ett gult kort.

I Groningen spelade även svenskduon Fredrik Stenman och Marcus Berg från start.

I PSV visade Ola Toivonen att formen håller i sig inför stundande U21-EM på hemmaplan.

Den förre MFF-stjärnan gjorde 1-0-målet i 3-0 segern borta mot Willem II – där George Mourad byttes in efter 62 minuter. Andreas Isaksson vaktade som vanligt PSV:s mål.

Även Patrik Ingelsten fick komma med i målprotokollet efter en säsong fylld av skadeproblem.

Kalmars förre skyttekung hade bara varit på planen i två minuter när han efter 87 minuter reducerade i Herenveens 1-3-förlust mot mästarlaget AZ.