Dif-forwarden får ytterligare en matchs avstängning

avErik Karlsson

Yura Movsisyan blev utvisad i sin debut för Djurgården i derbyt mot AIK.

Nu står det klart att skallen mot Daniel Sundgren ger ytterligare en matchs avstängning.

– Han är avstängd i en match till, utöver den automatiska, säger Kerstin Elserth, ordförande i disciplinnämnden, till Expressen.

Djurgårdens anfallsvärvning Yura Movsisyan hade bara varit på planen i 15 minuter i sin debut i derbyt mot AIK när han fick syna det röda kortet efter att ha markerat en skallning mot AIK:s ytterback Daniel Sundgren.

Efteråt menade Movsisyan att Sundgren filmat.

– Det är inte tillåtet att filma, det är inte tillåtet. Det är sorgligt för fotboll. Han skrattade när jag gick därifrån, sa Yura Movsisyan.

– Jag tycker det är idioti av honom. Han träffar mig. Sen förstärkte jag, ja. Det är något jag står för, svarade Sundgren.

”Uppträtt olämpligt”

Men fotbollens disciplinnämnd menar ändå att en matchs autoamtiskt avstängning inte räcker utan dömer Dif-anfallaren till ytterligare en matchs avstängning – den mot Elfsborg den 23 april, rapporterar Expressen.

Kerstin Elserth, ordförande i disciplinnämnden, motiverar:

– Därför att vi menar att han uppträtt olämpligt. Det betyder en match till. Sedan var det en ledamot som ville bestraffa honom med tre matcher, men det var skiljeaktigt, då majoriteten tyckte att det räckte med en match, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM