Aubameyang historisk när Arsenal vände och vann

Publicerad 2018-04-08

Pierre-Emerick Aubameyangs 1–1-mål skrev in honom i historieböckerna.

Anfallaren – som kom från Dortmund i januari – har gjort sju poäng på sina sju första ligamatcher för Arsenal.

Hans anfallskollega Danny Welbeck blev den som sedan avgjorde matchen, som Arsenal vann med 3–2.

Arsenal FC

Trots att det går fint i Europa League – där en semifinalplats hägrar efter segern mot CSKA Moskva i veckan – har Arsenal haft det desto tuffare i ligaspelet i år.

Inför hemmamatchen mot Southampton låg laget på en sjätteplats i Premier League, med hela 16 poäng upp till fjärdeplatsen som innebär Champions League-spel nästa säsong.

Londonlaget inledde bedrövligt mot sydkustgänget Southampton. Efter 17 minuter utnyttjade Shane Long ett misstag från Arsenal-backen Shkodran Mustafi och styrde in 1–0.

Stark poängstart

Elva minuter senare kunde dock ligasexan kvittera.

Och det var nyförvärvet Pierre-Emerick Aubameyang som gjorde det genom att peta in en lös boll på äkta måltjyvsmanér.

Gabons landslagsanfallare blev tack vare sitt mål historisk i klubben, då han bjudit på sex mål och en assist (sju poäng) på sina sju första ligamatcher. Ingen annan Arsenal-spelare har börjat så starkt i klubben.

Lyckat byte

Hemmalaget kunde till slut vinna med 3–2 efter två mål av anfallaren Danny Welbeck, samt ett från Southamptons Charlie Austin.

Austin byttes in i den 72:a minuten och behövde bara en dryg minut innan han blev målskytt.

I slutminuterna blev Southamptons Jack Stephens och Arsenals Mohamed Elneny utvisade efter en bråk på mittplan.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se