Arsenal vann efter bisarrt självmål

Publicerad 2018-11-25

Arsenal hänger på i den engelska ligatoppen efter 2–1-segern mot Bournemouth.

I blickfånget hamnade colombianen Jefferson Lerma som med ett snöpligt och samtidigt vackert självmål sänkte sydkustlaget.

– Det är väldigt elegant, men det finns inte så mycket att göra, säger Bojan Djordjic om målet.

Arsenal FC

Premier Leagues topptrio Manchester City, Liverpool och Tottenham tog alla tre poäng i går.

Ett Arsenal i lite halvsval form (tre raka kryss) skulle bara åka till Bournemouth och ”göra jobbet” för att hänga på sina konkurrenter i tabellen – men segern satt långt inne.

”Finns inte mycket att göra”

Redan efter åtta minuter var Londonlaget i gungning.

Hemmalagets David Brooks löpte sig fri, satte bollen i nät bakom Bernd Leno och knöt näven i luften. Men målet dömdes bort på grund av att walesaren var offside.

Efter en halvtimme fick däremot Arsenal hjälp att komma in i matchen då Bournemouths colombianske mittfältare Jefferson Lerma för ett snöpligt självmål.

Ett inspel från Arsenals Sead Kolašinac landade på Lermas fot och mittfältaren sköt med en väldig kraft in 1–0 för bortalaget.

– Det är väldigt elegant, men det finns inte så mycket att göra. Han får en så ren och fin träff, det är det som förvånar mig. Man måste sträcka in benen där när bollen kommer snett inåt bakåt. Du måste skydda den ytan, säger Viasats Bojan Djordjic.

Aubameyang avgjorde matchen

Bournemouths norske anfallare Joshua King kvitterade med ett lugnt och behärskat avslut just innan paus.

Men Arsenal höjde sig i andra halvlek och när vänsterbacken Kolašinac kom farande längs kanten och spelade in bollen i straffområdet möttes den upp av Pierre-Emerick Aubameyang som stötte in 2–1, matchens sista mål. Nu är Arsenal obesegrade i 17 raka matcher.

– Vi visste att det skulle bli tufft i dag, men det är skönt att vinna. Deras kvittering innan halvtiden tog musten ur oss och vi pratade om det i pausen. Att vi var tvungna att komma tillbaka med intensitet och aggressivitet och det gjorde vi, berättar segerskytten.

Tack vare de tre poängen kryper sig Arsenal närmre Londonrivalerna Chelsea. De ligger femma på 27 poäng, en pinne bakom de kungsblå och tre bakom trean Tottenham.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se