Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2018-08-01

Robin Olsen har debuterat i Roma.
Svensken klev tidigt fram - när hans nya klubb besegrade Barcelona.
”Han räddade sitt lag från att hamna i ett än större underläge”, skriver FourFourTwo.

När Roma i natt besegrade Barcelona med 4–2 fick Robin Olsen, 28, göra sin debut i den italienska storklubben.

Det dröjde inte långt in på debuten innan Robin Olsen fick släppa sitt första mål i Roma-tröjan. Redan efter sex minuters spel gav Rafinha Barcelona ledningen, men det var inte mycket som Olsen kunde göra åt målet.

”Räddade sitt lag”

”Roma var hjälplösa när Barca producerade ett häpnadsväckande anfall, som förvaltades av Rafinha efter att brassen kombinerat med Munir innan han fick tillbaka bollen och slog in den på volley bak Olsen”, skriver FourFourTwo.

Kort efter målet fick dock Robin Olsen sin revansch.

”Barca dubblade sånär sin ledning när Malcom tog sig igenom Romas försvar i den nionde minuten, men Olsen var vaken och räddade sitt lag från att hamna i ett än större underläge”, skriver FourFourTwo i sin matchrapport.

Utbytt i halvtid

Även Daily Mail lyfter fram räddningen som Olsen stod för.

”Malcom fick sin första chans till ett mål två minuter senare och kanske skulle han gjort det bättre, efter att ha stormat in i straffområdet. Hans försök var dock för nära Olsen som räddade med sitt andra ben”, skriver tabloiden.

Det är dock inte bara räddningen vid Malcolms avslut som lyfts fram.

”Romas nye målvakt Robin Olsen förhindrade Rafinha ett andra mål medan Munir, en annan som slåss för sin framtid, missade några bra chanser innan Roma kvitterade”, skriver Daily Mirror.

Robin Olsen utgick i halvtid, vid ställningen 1–1, och fick från bänken se sitt Roma vinna matchen med 4–2.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se