”Det var den värsta natten i mitt liv”

Foto: TT
Saul Niguez.

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Han ska försöka stoppa rivalen Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Saul Niguez hämtar energi från mobbningen i rivalklubben - samt värsta natten i hans liv.

– Jag riskerade min hälsa. Jag kissade blod efter varje träning och varje match, säger Saul Niguez enligt The Guardian.

Atlético Madrid vann den första åttondelsfinalen, 2016/2017, mot Bayer Leverkusen med 4–2 på bortaplan. Saul Niguez visade vägen med att trycka in 1–0 i minut 17. Det var nästan på dagen två år efter första besöket på BayArena i Leverkusen.

Sauls första besök på arenan var inte roligt – det var en mardröm.

Atlético Madrid förlorade mot Bayer Leverkusen på bortaplan den 25 februari 2015. Då var Saul med från start, men han tvingades bryta matchen i den 42:e minuten - han kände en enorm smärta.

Stannade sju gånger - spydde flera gånger

Saul hade svårt att stå upp, han hade svårt att gå. Han fick hjälp av läkarna för att kunna ta sig in i omklädningsrummet. Men de var tvungna att stanna sju gånger, och mittfältaren spydde flera gånger, skriver The Guardian.

– Jag tror det var min första start i Champions League, och så händer något sådant. Det var den värsta natten i mitt liv. Men inte bara på grund av skadan, utan även för att jag såg hur ledsen min pappa blev, säger Saul, enligt den brittiska tidningen.

Mittfältaren tvingades bryta matchen efter en kollision med Kyriakos Papadopoulos i Bayer Leverkusen. Saul hade ”förstört en njure”. Han tappade känseln i kroppen och väl inne i omklädningsrummet skakade hela kroppen. Saul fördes till sjukhus i ambulans och blev kvar på sjukhuset medan resten av laget flög hem.

Kissade blod i två år

Saul blev kvar på sjukhuset i fyra dagar, han tömdes på blod. Han kunde inte spela fotboll på en månad. Mittfältaren var sedan tillbaka på planen och fortsatte spela matcher, trots att han plågades rejält efter skadan. Men Saul pratade inte om problemen.

Efter varje träning och match i över två års tid gick Saul Niguez direkt till toaletten och kissade blod. Det smärtade varje gång, varje dag. Han riskerade sin hälsa varje dag, men han vägrade sluta spela för Atlético Madrid.

När han återvände till Leverkusen den 21 februari 2017 valde han för första gången att prata om mardrömsnatten den 25 februari 2017.

”Riskerade min egen hälsa”

– De senaste två åren har jag spelat med en kateter. Jag kissade blod efter varje träning och varje match. Jag riskerade min egen hälsa eftersom jag ville spela för de här färgerna och fullfölja min dröm. Jag chansade med min egen hälsa, eftersom jag så gärna ville spela för Atlético, sa Saul till Uefa efteråt, enligt The Guardian.

– Jag minns allting. Hur allting gick till, var jag föll, hur många gånger jag spydde, hur min kropp kändes när den gick igenom kramper, vilken sjukhusbädd jag låg i, var jag satt och vilka lagkamrater som kom dit.

Det var en speciell känsla att få göra målet mot Bayer Leverkusen i februari i år. Han beskriver känsla som en ”brutal befrielse”.

– Det var en lättnad. En stel föll från mina axlar, rädslan försvann. Det har varit tufft för mig och min familj, det var känslosamt när jag gjorde mål där. Det var en speciell match. Jag återvände till platsen där min karriär hade kunnat ta slut.

Atlético Madrid gästar Santiago Bernabeu i kväll för den första Champions League-semifinalen. Avspark 20.45. Returen spelas på Vicente Calderon den 10 maj.

Saul har tidigare tillhört Real Madrid. Mittfältaren har berättat om att han blev mobbad i klubben.