”Alla hatar mig – fattar inte varför”

Premier League-stjärnan: ”Hur är det möjligt?”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Tveklöst en av Premier Leagues största stjärnor.

Kanske också den mest avskydda.

– Jag fattar inte varför, säger Wilfried Zaha.

Den spexiga ytterforwarden omgärdas ständigt av flyttrykten men tillhör alltjämt sin moderklubb Crystal Palace. Det blev ett kort äventyr i Manchester United 2013/14 och Cardiff 2014/15, sedan återvände Zaha till Palace där han nu gör sin sjätte raka säsong.

Han är lagets klart bäste spelare och skulle förmodligen platsa i flera av Premier Leagues topplag, men något flytt har ännu inte blivit av.

– Känslan är att jag blir bättre och bättre för varje år som går och att möjligheterna snart kommer presentera sig. Men jag har alltid älskat Palace och kommer alltid att ge 100 procent för den här klubben, säger han i en längre intervju med The Mirror.

”Handlar om passion”

Han må vara ett intressant namn för Englands största klubbar, men han är sannerligen inte en uppskattad spelare bland storklubbarnas fans.

Zaha stämplar sig själv som Premier Leagues kanske mest avskydda spelare. Han förstår bara inte varför det blivit som det blivit.

– Jag har en speciell spelstil, jag kan upplevas som arg och tjurig ute på planen, men i själva verket handlar det om att jag spelar med passion. Men av någon anledning har jag blivit den elaka skurken som alla lag hatar, säger Zaha.

”Hur är det möjligt?”

Han drar ett exempel.

– En gång när vi mötte Colchester, ett lag jag aldrig spelat emot, blev jag utbuad när jag byttes in. Jag menar, ni känner inte ens mig, så varför har ni bestämt er för att ogilla mig? Hur är det ens möjligt? Jag fattar verkligen inte, säger han.

Även på Instagram och Twitter får 27-åringen utstå mängder av hatiska kommentarer.

– Det värsta är när folk säger: ”Ta det (hatet) som en komplimang”. Samma sak ute på planen, att jag ska ta det som en komplimang att motståndarna går extra hårt åt mig. Ska jag ta det som en komplimang när jag tvingas gå därifrån på kryckor? ”Ja, för det är ett bevis på att du är lagets bäste spelare”, får jag höra. Men nej, jag ser det inte som en komplimang, säger Wilfried Zaha.

Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN
Wilfried Zaha.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM