England chockat av Tjeckien i EM-kvalet

Publicerad 2019-10-11

England kunde säkra EM-biljetten.

I stället kom en dunderskräll.

Tjeckien vann – och blev därmed första nation på tio år att besegra England i kvalsammanhang.

– Det här var en väckarklocka för oss, säger Harry Kane.

43 raka VM- och EM-kvalmatcher utan förlust.

34 segrar, 9 oavgjorda.

När ”Three Lions” på fredagskvällen begav sig till Sinobo Stadium i Tjeckien gjorde man det i hopp om att dels förlänga en monstruös svit, dels säkra sin biljett till EM 2020.

Och det började bra.

Raheem Sterling ordnade straff som Harry Kane – som så många gånger förr – förvaltade på bästa sätt fram till 1-0.

Sen kom kallduschen.

Kvitterade direkt

Bara fyra minuter efter Englands 1-0-mål kvitterade Jakub Brabec till 1-1 – och därefter jobbade Tjeckien sig in i matchen mer och mer.

Och i den 85:e minuten fullbordades skrällen. Zdenek Ondrasek – till vardags i amerikanska MLS-laget FC Dallas – klev fram och chockade England till 2-1, vilket blev slutresultatet.

– Vi har en del att jobba på om vi ska bli ett lag i den absoluta världstoppen. I kväll fick vi ett bevis på det, säger förbundskapten Gareth Southgate.