De slog ut Newcastle efter ett jättedrama.

Stor syndabock: Kieran Trippier.

Den 33-årige landslagsmannen var en av hela Premier Leagues bäste spelare tidigare under säsongen, men har på senare tid förvandlats till en enda stor säkerhetsrisk.

Och under tisdagskvällens kom nya, kostsamma misstag.

Det första kom i den 92:a minuten då Trippier nickade bollen rakt i gapet på Mychajlo Mudryk som tryckte in 1–1 och tog dramat till straffar.

Brände straff

Väl där gjorde Chelsea mål på alla sina straffar medan Tripper brände sin grovt.

När Djordje Petrovic sedan räddade Matt Ritchies straff var saken klar – och Chelsea kunde jubla över säkrat avancemang till semifinal.

Oro för Gordon

Som om inte förlusten vore illa nog för Newcastle drabbades man dessutom av nya skadebekymmer.

Den här gången var det succéspelaren Anthony Gordon som tvingades utgå.

Bytet gjordes i den 52:a minuten, men av allt att döma uppstod skadan redan i den andra matchminuten då han sänktes av en ful tackling bakifrån av Moises Caicedo.

Newcastle har redan en lång skadelista och bland alla namn återfinns Alexander Isak.

Den svenske stjärnans skada är inte allvarlig, men han var inte med i matchtruppen mot Chelsea.

Newcastle möter Luton i ligan på lördag.