Neymar briljerade i El Clasico: ”Vår spelare”

Omsvärmad av flyttrykten till PSG – men Neymar fortsätter att leverera för Barcelona.

I natt stod brassen för två assist i 3–2-segern mot Real Madrid.

– Han är fortfarande vår spelare, säger Barças tränaren Ernesto Valverde

Enligt uppgifter återstår bara detaljer innan affären går i lås.

PSG sägs betala över två miljarder kronor för Neymar, som enligt rapporter redan ska ha informerat sina lagkamrater om att han kommer lämna.

Men under tiden fortsätter brassen att leverera för Barcelona.

Tidigare under försäsongen har 25-åringen bland annat gjort två mål mot Juventus och matchens enda fullträff mot Manchester United.

I natt stod han för två nya matchavgörande prestationer, då Real Madrid besegrades i USA.

Det var dock Lionel Messi som, redan i den tredje minuten, på egen hand öppnade målskyttet.

Bara fyra minuter senare klev Neymar in i handlingarna, då han hittade Ivan Rakitic som sköt in 2–0.

Real Madrid kom dock tillbaka innan halvtid, efter mål av Mateo Kovacic och Marco Asensio.

”Han är vår spelare”

Men tidigt i den andra halvleken slog Neymar in en välriktad frispark som Pique stötte i mål, och 3–2 blev slutresultatet i det första El Clasicot någonsin på amerikansk mark.

– Vi är nöjda på alla sätt, med matchen och med alla som kom för att stötta oss, säger Ernesto Valverde.

Barcelonas tränare ville dock inte svara på om det var Neymars sista framträdande i klubben.

– Han är fortfarande vår spelare, och vi tror att han kommer vara till vår hjälp den här säsongen. Jag vill inte spekulera, men jag ser på situationen likadant som för några dagar sedan, säger han.