Italien vann stort – EM-drömmen lever

Publicerad 2023-11-17

Nordmakedonien höll på att hämta upp.

Men Italien reste sig och såg till att hålla EM-drömmen vid liv tack vare 5–2-segern.

Det var en första halvlek där Italien tände på alla cylindrar.

Matteo Darmian satte 1–0 i 17:e minuten och i slutet av första halvlek klev Federico Chiesa fram två gånger om.

I 41:a minuten smällde han in ett distansskott och runt fem minuter senare satte han 3–0.

Där och då pekade det mesta på italiensk seger men gästande Nordmakedonien skulle få vittring.

Tidigt i andra halvlek klev Jani Atanasov fram och reducerade. I 74:e minuten blev han tvåmålsskytt. 24-åringen drog till med ett distansskott som tog på Francesco Acerbi och in i nät.

Pressat Italien

Italien var med andra ord pressat, men de skulle rida ut stormen, och vann till slut med 5–2.

Det gör att mötet mellan Italien och Ukraina på måndag blir direkt avgörande för en EM-plats. Lagen ligger på samma poäng när endast en match återstår. Vid oavgjort resultat i den matchen går Italien vidare då inbördes möten avgör om lagen hamnar på samma poäng. Italien vann mot Ukraina tidigare i höstas.

England toppar grupp C och är redan klart för EM.