Publicerad 2019-07-06

Sirius och Östersund kryssade på Studenternas IP

Tre straffar, tre mål.

Siriusmittfältaren Sam Lundholm är hundraprocentig när det vankas straff i år.

På lördagen ordnade han en poäng från elva meter, trots stora protester från bortalaget, när Sirius fick 1–1 hemma mot Östersund.

Sirius ägde spelet i första halvlek men hade svårt att få till några riktigt vassa avslut – och hade även problem med det tidvis ganska vassa fysiska spelet från gästerna matchen igenom.

Det viftades på straff ett par, tre gånger från Siriushåll redan i första halvlek - utan gehör - men det var först i slutet av matchen som chansen kom och hemmalaget tog den.

Siriusmittfältaren Sam Lundholm stoppades av Östersundsbacken Eirik Haugan en bit in i straffområdet, efter att Haugan satt upp armen, och domaren Mohammed Al-Hakim pekade på straffpunkten i den 81:a minuten. Detta trots gästernas vilda protester och antydningar om att Lundholm ramlade lätt.

”Är kanske lite billig”

Lundholm tvekade dock inte, utan satte straffen - hans femte allsvenska mål den här säsongen.

– Jag tycker att vi gör en bra första. Men jag tycker att vi höjer oss mot slutet. Han drog i mig. Ibland får man det med sig. Den är kanske lite billig, sa Lundholm till C More efter matchen.

25-åringen, som redan satt två straffar i år i samma match mot BK Häcken den 19 maj, har nu alltså satt tre av tre straffar och är med det hundraprocentig.

Det oavgjorda resultatet kom som en kalldusch för gästande Östersund, som efter mål av Alhaji Gero i 51:a minuten och övertag i spelet under större delen av andra halvlek såg ut att vara på väg mot en efterlängtad bortaseger - som skulle ha varit den blott andra i allsvenskan i år.

Svagt bortafacit

Östersund kom nämligen till Uppsala med endast en bortaseger i bagaget så här långt i år, mot AFC Eskilstuna tidigare i april.

Man har dessutom haft remarkabelt svårt att göra mål på bortaplan, där man nu - inklusive Geros mål i dag - endast har skramlat ihop totalt fyra fullträffar på bortaplan.

Efter Lundholms straffkvittering sköts det hejvilt från gästerna, dock mer utanför än innanför målramen. Siriusmålvakten Lukas Jonsson klev dock fram med några parader, och säkrade den sena poängen.