Klubbikonen tar över damlaget

”Ärad över att ha fått frågan”

avAndreas Käck

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN
Pablo Piñones-Arce.

Pablo Piñones-Arce, 38, lämnar Hammarbys herrlag.

För damlaget.

– Sjukt spännande och jävligt kul, säger deras nye huvudtränare.

Piñones-Arce har varit assisterande tränare i Hammarbys herrlag sedan 2016. I höstas testade han på rollen som huvudtränare i samarbetsklubben IK Frej i superettan.

Nu går han alltså in som ny huvudtränare för Hammarbys damlag i Elitettan.

– Först och främst är jag ärad över att ha fått frågan, att jag var en av kandidaterna. Det hade jag inte tänkt på. När jag väl fick frågan och presentationen av vad man vill göra, hur man ska göra för att nå dit och att jag skulle vara en viktig pusselbit i det bygget så var det helheten som fick mig att tacka ja till uppdraget. Jag tror det, för min del, handlar om att ha den bästa miljön för att åstadkomma resultat och göra ett bra jobb. Jag upplevde att för min del så var det bra matchning med damlaget och ambitionerna som finns, säger han till klubbens hemsida.

”Helt rätt”

Det här innebär att Piñones-Arce – som även gjort två sejourer som spelare – gör sin 13:e säsong i föreningen.

– Först och främst väldigt, väldigt roligt att Pablo vill följa med på den här resan som vi håller på att göra med våra damer. Pablo känns som helt rätt person att ta vidare det vi påbörjat och vi ser naturligtvis stora fördelar med att han varit med hela vägen fram till nu på den liknande resa vi gjort med våra herrar de senaste åren, säger Bajens ordförande Richard von Yxkull.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM