Isaks besked inför EM-kvalet: ”Jag är i bra i slag”

Supertalangen i intervju om första tiden i Spanien och relationen med Ødegaard

avJohan Flinck

Publicerad:

Två inhopp och fyra inspelade poäng på två matcher.

Alexander Isak har fått en bra start i Real Sociedad och njuter av livet i Spanien ihop med norska affischnamnet Martin Ødegaard.

– Det är naturligt att han blir min bästa vän i laget, säger Isak i en intervju med Sportbladet den första tiden på den spanska Atlantkusten

I ligapremiären blev det ett inhopp på 19 minuter och inblandning i det sena kvitteringsmålet mot Valencia för Alexander Isak i nya klubben Real Sociedad.

I söndagens match, borta mot Mallorca, fick 19-åringen nästan en halvtimme på planen. Det stod 0–0 när Isak kom in och 20 minuter senare avgjorde norske 20-åringen Martin Ødegaard matchen med sitt mål för Sociedad.

– Ett otroligt fint mål. Det var en perfekt kontring hela vägen. Martin startade kontringen mer eller mindre själv och fick sedan avsluta den på ett väldigt fint sätt, säger Isak till Sportbladet efter matchen.

Skandinaverna har blivit polare

Två av Skandinaviens största talanger spelar alltså sedan i somras i samma spanska klubb.

Och de har funnit varandra.

– Vi har en väldigt bra kontakt och trivs bra ihop. Det är naturligt att han blir min bästa vän i laget. Så det är väldigt kul att honom i samma lag.

Hur är känslan efter den första tiden i klubben?

– Bara positiv. Jag har fått en bra försäsong med mycket speltid och där jag fått förbereda mig på ett bra sätt. Det har varit ett bra upplägg både för mig och laget. Jag trivs väldigt bra i laget – och staden, det är en viktig aspekt.

1 av 2 | Foto: Marc Atkins / Getty Images Europe

Fansen vill se Isak från start

Ja, hur är tillvaron utanför fotbollen?

– Den är otroligt bra. Man har otroligt goda förutsättningar att leva ett bra liv och trivas. San Sebastián är en fantastiskt fin stad och ett väder som passar i alla fall mig. Det är inte för varmt och inte för kallt och det regnar lite då och då. Jag trivs fantastiskt bra.

Inför matchen mot Mallorca hade lokaltidningen El Diario Vasco en omröstning bland sina läsare hur startelvan skulle se ut. Då ville fansen ha in Isak från start. Han fick näst flest röster av de sex anfallarna i truppen.

– Det är självklart kul att höra sånt. Det ger en liten extra boost.

Hur nära är du att få starta, tror du?

– Svårt att säga. Rent fotbollsmässigt känner jag mig i bra slag och skulle jag få starta skulle jag känna mig redo Men det är inte en fråga för mig. Jag får fortsätta visa vad jag går för och vara redo när chansen kommer.

Möts i EM-kvalet

Om två veckor möts Sverige och Norge i en mycket viktig EM-kvalmatch på Friends.

Har tugget mellan dig och Martin redan börjat inför den?

– Vi snackade så sent som häromdagen om matchen senast i Oslo. Det var ju en väldigt händelserik tillställning. Vi ser båda fram emot den här matchen. Det kommer att bli väldigt intressant, säger Isak.

Janne Andersson tar ut truppen på onsdag och den 5 september möter landslaget Färöarna borta innan man tre dagar senare tar emot Ødegaard & Co.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM