Antonssons vädjan efter cupkrossen med 8–0

MALMÖ. MFF inledde tävlingssäsongen överlägset: 8–0 i cupen mot Syrianska.

Men man missade också en straff igen.

– Skriv nu inte om det igen, vädjar tvåmålsskytten Marcus Antonsson.

Malmö FF

Första tävlingsmatchen e Ro, alltså efter Markus Rosenberg.

Men det gick ju som väntat väldigt lätt för Malmö FF när krislaget Syrianska från division ett kom på besök till Malmö IP i svenska cupen.

MFF ställde till stora delar upp med den elva som väntas ta sig an Wolfsburg på torsdag i Europa Leagues sextondelsfinal.

Syrianska, å sin sida, har knappt några spelare efter kaoset i föreningen och kom med tolv spelare födda på 2000-talet i truppen.

Antonsson enda tvåmålsskytten

Det kunde väl bara sluta på ett sätt?

Ja, och det gjorde det också: 8–0 till hemmalaget inför 3569 åskådare efter 3–0 i paus.

Samtliga offensiva spelare i MFF gjorde mål, även om det satt hårt inne för Guillermo Molins som satte 8–0 i den 88:e minuten.

Marcus Antonsson fortsätter näta efter måltorkan i höstas och blev matchens ende tvåmålsskytt. Detta trots att han utgår från kanten numera.

– Fyra mål på tre matcher. Det känns jättebra. Jag känner att jag får utlopp för mitt djupledsspel bra därifrån och kommer till mycket chanser. Det handlar mycket om självförtroende. Men jag är inte nöjd där såklart. Det finns fortfarande mycket att utveckla, säger Antonsson.

Spelar en match till på lördagskvällen

Malmö var precis lika överlägset som siffrorna visar och nästan allt spel förlades på Syrianskas planhalva.

MFF:s målvakt Johan Dahlin rörde faktiskt inte bollen med händerna förrän efter 72 minuter och ställningen 7–0 då Syrianska lyckades komma till ett avslut. Sportbladet räknade till totalt åtta gånger då Dahlin hade bollen vid fötterna.

Men det är svårt att låta bli att notera att MFF missade en straff på nytt. Molins satte den i stolpen i den 90:e minuten.

Vi minns alla MFF:s strafförbannelse i fjol när man i praktiken missade SM-guldet efter hela sex missade straffar i rad.

– Skriv nu inte om det igen, vädjar Antonsson med ett leende.

Eric Larsson:

– Jag tror inte det är något tecken. Jib (Jo Inge Berget) satte en fin straff nere i Marbella. Nästa straff kommer att sitta.

Senare på lördagskvällen spelar MFF ytterligare en kamp: en träningsmatch mot superettanlaget Jönköpings Södra där förstås ingen av de som startade mot Syrianska är med.