Andra El Clásico-segern på fyra dagar.

Nu rycker Barcelona i tabellen.

Hela 12 poäng skiljer ner till Real Madrid.

Det vill sig inte för Real Madrid.

I onsdags förlorade man cup-semifinalen mot ärkerivalen Barcelona med 0-3, och på lördagen var det dags igen.

Nytt El Clásico, ny seger för ”Blaugrana”.

Ivan Rakitic höll sig framme och avgjorde stormötet med matchens enda mål då han i den 26:e minuten utnyttjade Sergi Robertos framspelning, sprintade ifrån Sergio Ramos – och lirkade in bollen i nät bakom Thibaut Courtois.

Ramos i fokus

Real Madrid försökte och försökte, men lyckades aldrig få till någon riktig anstormning i jakten på ett kvitteringsmål. I stället drabbades man av ännu en kalldusch, för i den 61:a minuten drog lagkapten Sergio Ramos på sig ett gult kort, som innebär att han är avstängd i nästa ligamatch (mot Valladolid).

Ramos är även avstängd i kommande två Champions League-matcher och tvingas därmed till extra vila.

Ramos var även inblandad i en het situation med Lionel Messi som slutade med att de ställde sig panna mot panna. Men efteråt tonade Real-kaptenen ner allvaret i det hela.

– Äsch, det där var inget, sa han.

Barça stormar mot titeln

Barcelonas seger innebär att man kliver upp på 60 poäng. 10 skiljer ner till tvåan Atlético Madrid, som har en match mindre spelad. 12 skiljer ner till Real.

– Barça tog ett stort steg mot titeln, men vi ska kämpa in i det sista, säger Sergio Ramos.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)